Spring til indhold

Projektet

Tilblivelsen af Istidsruten er muliggjort igennem støtte fra Nordea-fonden og LAG-Midt Nordvestsjælland. Arbejdet med at etablere ruten er i fuld gang. Ruten forventes indviet i april 2020.

Istidsruten bliver en tur gennem den helt tidlige Danmarkshistorie. En historie der vækkes til live gennem landskabet, som nærmest er malet med isens pensel. Her mødes land, hav og himmel, og skaber smukke spejlbilleder og kupler af strålende lys. Hvad end du besøger området på smutture eller decideret cykelferie, så vil du opleve et storslået landskab, der vækker en stærk følelse af frihed og samhørighed med naturen. Her kan du frit bevæge dig i de unikke spor fra dengang landet blot var en bunke grus og sten, skyllet ned med isen fra nordlige himmelstrøg.

Istidsruten bliver stedet, hvor du kan opleve Danmarks tilblivelse for mere end 10.000 år siden. Hvor istidens formgivning af landskabet skaber en helt unik historiefortælling, som bindes sammen af en cykelrute på hele 250 kilometer.

Istidsruten bliver ideel til en cykelferie, en dagsudflugt eller en aftentur med den tohjulede. Kør ned til stranden over moser og enge eller gennem stille skove og besøg de mange hyggelige byer, som giver mulighed for både tiltrængte pauser og kulturelle oplevelser. På Istidsruten kan du fordybe dig i landskabets skønhed, og stadig være omgivet af en mangfoldighed af oplevelser. Det inddæmmede fjordlandskab breder sig fra øst mod havet i vest, mens landsbyerne, de mange herregårde og hyggelige købstæder ligger spredt i landskabet og sjældent er langt væk.

Istidsruten vil skabe en samlet oplevelse af Midt-Nordvestsjælland, som bygger på den samme grundfortælling, hvor oplevelserne supplerer hinanden, og hvor besøgende derfor oplever områdets særlige landskab og tilbud som en helhed. Ved at formidle geologien bag istidens andskabsdannelse på en ny og spænden-de måde, og ved binde den op på en attraktiv og ikonisk cykelrute, kan flere få lyst til være med.

 Feedback

Sidst opdateret

08.05.2018

Ansvarlig redaktør

Christian Baadsgaard Jentzsch

Oplevelser

Aktiv livsstil

Services og faciliteter