Spring til indhold

Om Istidsruten

Tilblivelsen af Istidsruten er muliggjort igennem støtte fra Nordea-fonden og LAG-Midt Nordvestsjælland. Åbningen af Istidsruten er udskudt grundet corona-virus.

Ruten skulle være indviet 16. og 17. maj 2020, men det er udskudt grundet corona-virus. Vi står i en alvorlig samfundssituation, hvor vi alle skal medvirke til at inddæmme smittespredningen. Det gør vi bedst ved at begrænse aktiviteter i den kommende periode, hvilket også gælder for Istidsruten.

Når der er info om en ny dato for den officielle åbning, vil det fremgå af hjemmesiden.

Istidsruten er et samarbejde mellem Odsherred, Kalundborg, Lejre, Sorø og Holbæk Kommune og seks oplevelsescentre. Arbejdet har været i gang siden 2016, og Istidsruten er støttet af Nordea-fonden og LAG-Midt Nordvestsjælland.

Et samarbejde af denne karakter er helt unikt, og giver muligheder for nytænkning indenfor formidling og rekreation. Alle partnerne i projektet bringer hver især særlige kompetencer ind i projektgruppen, og danner tilsammen et stærkt fundament, hvorpå ruten etableres.

Målet med Istidsruten er at skabe en samlet oplevelse af Midt-Nordvestsjælland. Istidsruten er stedet, hvor du kan opleve Danmarks tilblivelse for mere end 20.000 år siden. Du kan se, hvordan isen har formet landskabet og bevæge dig frit i det område, der engang bare var en bunke grus og sten, der var blevet flyttet ned med isen fra nord. Istidens formgivning af landskabet skaber en helt unik historiefortælling, som bindes sammen af en cykelrute på hele 390 kilometer.

Flere skal have lyst til at være med, og derfor bliver geologien bag istidens landskabsdannelse præsenteret på en ny og spændende måde.Feedback

Sidst opdateret

24.03.2020

Ansvarlig redaktør

Christian Baadsgaard Jentzsch